Det dagliga ljuset

 
Den dagliga uppvisningen av ljusfångst. Den här har några år på nacken och jag var riktigt grön på foto när jag tog den. Ändå är den en av mina favoritbilder på temat sommar. Så kan det gå! Ibland vann den nyfikne men oerfarne över kunskapsbristerna - oftast blev det ju inte så här bra. Men samtidigt så är många av bilderna kul att se idag, jag tog bilder hela tiden och tänke annorlunda. Riktigt hur minns jag inte.
 
Med en dygsrytm som skulle fungera bättre på USA:s östkust så är ljustillgången dessa höstdagar ganska begränsad för mig. Rycka upp sig eller flytta alltså!
 
Allmänt | | En kommentar

Bildning i bokform

 
Farsan hade gjort världens loppisfynd för 20 kr och gav mig Ansel Adams klassiker The Negative och The Print. Jag har funderat på att skaffa mig de böckerna länge, men det har runnit ut i sanden. För den som inte känner till dem så är det klassiska titlar för alla mörkrumsmänniskor angående hur man bäst producerar bra negativ och kopior, rent tekniskt alltså. Jag blev lite orolig nu att jag skulle bli biten, kanske blir jag alldeles för noggrann och manisk? Står och mäter densitet på negativet istället för att kolla på bilden?
 
Men sedan lugnade jag mig igen. Det är ju snarare så att jag är på väg bort från det eviga tekniksökandet, och böckerna kommer inte att ändra på det. Samtidigt känns det bra att lära sig mer, även en regelbrytare kan behöva vara kunnig om reglerna. För att poängtera min fasta övertygelse bjuder jag på en landskapsbild (Adams var naturfotograf) som jag inte är nöjd med av den enkla anledningen att det inte känns som mitt bildspråk. Det behövs en människa där!
 
 
Allmänt | | 3 kommentarer

Rikedom

 
Idag känner jag mig otroligt rik. Jag ser vad jag har och vad jag kan unna mig och inser att jag är rik. Visst, jag delar lägenhet med två kompisar för att fixa hyran när jag deltidspluggar. Men jag är alltså rik nog för att kunna plugga deltid! Och jag har kameror, med film och papper. Jag har råd att framkalla bilderna och att dricka en kopp kaffe eller två på stan när jag är ute och letar efter fler bilder. I år har jag till och med rest bort på semester fyra gånger. Jag ser vad jag har och kan få, inte vad jag inte har eller inte kan få.
 
Att känna sig priviligerad är just idag inte en fråga om pengar för mig. Det är att ha ett liv som känns bra. Och just idag är jag stark, just idag mår jag bra (fortsätt själva..) :-)
 
Allmänt | | Kommentera
Upp