Inspiration

 
Jag skulle vilja sätta tänderna i en fotobok. Helst en lite mindre kring ett tema, med text. Någon stor retrospektiv coffe table-bok passar inte för tillfället. Tips?
 
Hösten är här när som helst, och tack vare att jag bara pluggar distanskurser kommer jag att behöva all energi jag kan få. Att byta en fysisk skola mot websidor ställer krav på din resistens mot lappsjuka, helt klart.
 
Men jag är inte bitter över höstens intåg, det är vackert och till och med gråa löv- och snölösa november bjuder på bra bilder. Och skulle det inte passa så kan ju plugget lika gärna skötas från soligare platser.
 
Allmänt | | 3 kommentarer

Irrfärder

 
Människor som tycker om att fotografera tycker om att poängtera att folk utanför hobbyn sällan förevigar någonting utanför det extraordinära. Det fotas bara på semestern, stora kalas, skolavslutningar och liknande. Digitalkameran i kombination med internet ändrade visserligen på den saken, men samtidigt tycks det vara häftigare att alltid ha en kamera (utöver mobiltelefonen) med sig. Frågan är om inte många ändå fastnar i ett upprepande av vissa händelser? Fotopromenader, fota husdjuren, fota vägen till jobbet, dra ut på lunchen och knäppa, och så vidare.
 
Inget fel i det, men jag förstår ärligt talat inte hur de människorna kan sätta sig över de stora massan.
 
Fotografera hur du vill, hur banalt det än må vara. Det är ju för din egen skull.
 
Allmänt | | Kommentera

Att se sig om

 
Den dagen vi slutar att vara nyfikna är den dagen vi slutar utvecklas. Som världsmedborgare, fotografer och människor.
 
Mina resor kommer inte av fotograferandet, de kommer av min nyfikenhet. Precis som fotograferandet.
 
Allmänt | | Kommentera
Upp